Himalájská sůl

V Himalájích se nacházejí doly, které byly ponechány bez doteku po milióny let. Himalájská sůl díky působení vrstev povrchu kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro velké množství metabolických procesů.

Jedním z poznávacích prvků je železo, které dává soli její typickou barvu – čím větší obsah železa, tím růžovější je barva. Víte jaký je rozdíl mezi běžně prodávanou kuchyňskou solí a Himalájskou solí? Běžně prodávaná sůl je složena jen z minerálních prvků chlóru a sodíku, občas je obohacena i jódem. Aby získala podobu, jakou známe, jsou do ní přidány přídavky k dělivosti a sušení.

Tělo tuto sůl vnímá jako škodlivou - usazuje se totiž v kloubech a cévách a postupem času se uchytí napevno jako kámen. Časem to vede k mnoha zdravotním problémům jako je bolest v zádech, kloubů, kostí, zvýšený krevní tlak a kornatění cév. Mnohem lepší variantou je čistá Himalájská sůl, ručně těžená a sušená na slunci bez jiných příměsí.

Vitamíny-minerály

Himalájská sůl pomáhá dodat tělu vodu a minerály, vytváří zásadité prostředí v těle. Železo obsažené v soli je velmi důležité pro krvetvorbu. Sodík a draslík zase zajišťují správnou nervovou funkci. Hořčík, který je v soli také obsažen, napomáhá v prevenci srdečních chorob, zklidňuje nervový systém, působí jako prevence cukrovky, zmírňuje příznaky chronické únavy. Dále je zde zastoupen jód, mangan a zinek, který zlepšuje stav pokožky, podporuje imunitní systém, pomáhá při léčbě chronických chorob a zrychluje léčení jizev nebo ran.

V neposlední řadě je v soli obsažen vápník. Vápník obsažený v Himálajské soli dokáže totiž napomoci v prevenci postupného úbytku kostní hmoty a osteoporózy, snížit krevní tlak, zmírnit poruchy trávení, udržet zdravé kosti a zuby.

Pro své bohaté složení minerálů je využívaná zejména v gastronomii především k dochucování jídel. Využít se dá ale také jako sůl do koupele na detoxikaci organismu.


 

Koupit Himalájskou sůl Koupit Himalájskou sůl s Irským mechem
Himalájská sůl růžová Himalájská sůl růžová s Irským mechem
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.