Himalájská sůl černá

 
 

Himalájská sůl je přírodní nerafinovaná vulkanická sůl s bohatým obsahem minerálů, železa a siřičitých složek.

od 30 Kč
Kategorie Himalájská růžová a černá sůl
Zvolte variantu
Himalájská sůl černá vulkanická - Zelenáčky Hmotnost: 250 g Skladem 30 Kč
   
Hmotnost: 500 g Skladem 45 Kč
   
Hmotnost: 1 kg Skladem 75 Kč
   
 

Himalájská sůl je přírodní nerafinovaná vulkanická sůl s bohatým obsahem minerálů, železa a siřičitých složek. Těží se v sopečných oblastech Pákistánu. Nemá vyloženě černou barvu, jak by vyplývalo z jejího názvu, je spíše šedá až růžová. Díky obsahu siřičitých složek má vaječnou chuť.
V uzavíratelném obalu se zipem.

Způsob použití

Lze ji použít jako běžnou sůl, do salátů, omáček, polévek, chladivých nápojů apod.

Země původu

Pákistán

Složení

Himalájská vulkanická sůl

Výživové údaje

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: na 100 g
ENERGETICKÁ HODNOTA 0 kJ/0 kcal
TUKY 0 g
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY 0 g
SACHARIDY 0 g
z toho  
CUKRY 0 g
VLÁKNINA 0 g
BÍLKOVINY 0 g
SŮL 98 g

 


 

Černá himalájská sůl - skvělá náhrada vajec

V sopečných oblastech Pákistánu se těží himalájská černá vulkanická sůl, v Indii nazývaná 'kala namak'. Přes svůj název 'černá sůl' má spíše šedou až šedo-růžovou barvu. Podobně jako růžová himalájská sůl obsahuje vysoké množství minerálů a oproti ní naopak velké množství siřičitých složek. Siřičité složky určují její typickou vaječnou chuť a vůni. Pro tuto vlastnost je vyhledávána i vegany jako náhrada vajec. Himalájská černá sůl má detoxikační účinky.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.