Popis
Himalájská sůl je krystalická sůl, která vznikla v pákistánských horách před miliony let (udává se až 540 milionů). Je čistě přírodní, nerafinovaná a bez přidaných látek, panensky čistá. Díky obsahu minerálů má typickou růžovou barvu. V kuchyni i v běžném užívání jí můžeme zcela nahradit klasickou stolní či mořskou sůl. Ty bývají často rafinované, ochuzené o celou řadu minerálů, které se pak do solí přidávají zpětně.
Růžová sůl s vysokým obsahem minerálů
Typickou růžovou barvu dává soli železo. Himalájská sůl pomáhá dodat tělu vodu a minerály, vytváří zásadité prostředí v těle. Takže si shrňme obsah minerálů - je zde zastoupeno železo, sodík, draslík, hořčík, jód, mangan a zinek a vápník.
Způsob užití
V kuchyni jako náhrada stolní soli. Lze ji použít i do koupele, na pročištění nosních dutin, kloktání nebo jako přísadu do pleťových masek.
Země původu
Pákistán
Složení
Himalájská sůl kamenná
Výživové údaje
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: |
na 100 g |
ENERGETICKÁ HODNOTA |
0 kJ/0 kcal |
TUKY |
0 g |
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY |
0 g |
SACHARIDY |
0 g |
z toho |
|
CUKRY |
0 g |
VLÁKNINA |
0 g |
BÍLKOVINY |
0 g |
SŮL |
98 g |
Himalájská sůl
V Himalájích se nacházejí doly, které byly ponechány bez doteku po milióny let. Himalájská sůl díky působení vrstev povrchu kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro velké množství metabolických procesů. Jedním z poznávacích prvků je železo, které dává soli její typickou barvu – čím větší obsah železa, tím růžovější je barva. Víte jaký je rozdíl mezi běžně prodávanou kuchyňskou...