Himalájská sůl

 
  • 1 z 2
 

Himalájská sůl je krystalická sůl, která vznikla v pákistánských horách před miliony let (udává se až 540 milionů). Je čistě přírodní, nerafinovaná a bez přidaných látek, panensky čistá.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
35 Kč 60 Kč od 35 Kč    
Kategorie Sladidla a soli
 

Himalájská sůl je krystalická sůl, která vznikla v pákistánských horách před miliony let (udává se až 540 milionů). Je čistě přírodní, nerafinovaná a bez přidaných látek, panensky čistá. Díky obsahu minerálů má typickou růžovou barvu. V kuchyni i v běžném užívání jí můžeme zcela nahradit klasickou stolní či mořskou sůl. Ty bývají často rafinované, ochuzené o celou řadu minerálů, které se pak do solí přidávají zpětně.

Růžová sůl s vysokým obsahem minerálů

Typickou růžovou barvu dává soli železo. Himalájská sůl pomáhá dodat tělu vodu a minerály, vytváří zásadité prostředí v těle. Takže si shrňme obsah minerálů - je zde zastoupeno železo, sodík, draslík, hořčík, jód, mangan a zinek a vápník.

Způsob užití

V kuchyni jako náhrada stolní soli. Lze ji použít i do koupele, na pročištění nosních dutin, kloktání nebo jako přísadu do pleťových masek.

Země původu

Pákistán

Složení

Himalájská sůl kamenná

Výživové údaje

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: na 100 g
ENERGETICKÁ HODNOTA 0 kJ/0 kcal
TUKY 0 g
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY 0 g
SACHARIDY 0 g
z toho  
CUKRY 0 g
VLÁKNINA 0 g
BÍLKOVINY 0 g
SŮL 98 g

Himalájská sůl

V Himalájích se nacházejí doly, které byly ponechány bez doteku po milióny let. Himalájská sůl díky působení vrstev povrchu kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro velké množství metabolických procesů. Jedním z poznávacích prvků je železo, které dává soli její typickou barvu – čím větší obsah železa, tím růžovější je barva. Víte jaký je rozdíl mezi běžně prodávanou kuchyňskou...

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.