Ovocný koláč s mandlovou drobenkou

Pro dnešní sváteční den máme pro Vás recept na vynikající ovocný koláč s mandlovou drobenkou. Vločky s mandlemi dají drobence nezaměnitelnou chuť, která je znásobena specifickou vůní kokosové mouky.

Připravte si:

Těsto

200 g hladké mouky
80 g másla
1 vejce
špetka soli
2 lžíce vody

Náplň

4 jablka
pár lžic vody
150 g kokosového cukru
ostružiny (nebo maliny)

Drobenka

175 g kokosové mouky
100 g másla
100 g cukru
50 g vloček (ovesné, jáhlové, rýžové)
50 g namletých mandlí

Postup:

1. Mouku vsypte do mísy. Mírně povolené máslo nakrájejte na kostky a přidejte k mouce. Do směsi vyklepněte vejce a přidejte špetku soli. Vše dobře smíchejte. Pak přilejte 2 lžíce vody a vypracujte vláčné těsto. Zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice.

2. Připravíme si náplň. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky a povaříme s vodou a cukrem asi 10 minut. Pak přidáme ostružiny. Povaříme dalších 10 minut. Přelejeme přes sítko, zbylou šťávu uchováme - nakonec s ní polejeme hotový koláč.

3. Připravíme si drobenku ze surovin na drobenku.

4. Dno koláčové formy vyložíme pečícím papírem a na něj připravíme těsto. Těsto můžete rozválet. Těsto by mělo být až nahoru po okraj, aby vytvořilo stěnu. Těsto mírně předpečeme asi 5 minut v troubě předehřáté na 180°C.

5. Na těsto nalejeme ovocnou náplň, posypeme drobenkou a pečeme do zlatova asi 15 - 20 minut

6. Koláč ozdobíme mandlemi, čerstvým ovocem dle fantazie a lehce polejeme šťávou z ovocné náplně.

ovocny-kolac-s-mandlovou-drobenkou


 mandle-biokokosovy-cukr-biokokosova-mouka-bio

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.