Moruše bílá BIO

 
  • 1 z 3
 

Sladké sušené plody moruše bílé obsahují vysoké množství vitamínu C a K, minerály, jako například železo, vápník, fosfor, draslík, hořčík. Obsahují velké množství přírodních cukrů, bílkovinu a vlákninu. V uzavíratelném obalu.

od 99 Kč
Kategorie Sušené ovoce a zelenina
Zvolte variantu
Moruše bílá BIO - Zelenáčky Hmotnost: 150 g Skladem 99 Kč
   
Sladké sušené plody moruše bílé BIO Hmotnost: 500 g Skladem 245 Kč
   
Sladké sušené plody moruše bílé BIO Hmotnost: 1 kg Skladem 470 Kč
   
 

Sladké plody moruše s medovou chutí mají vysoký obsah vitamínu C, dále pak velké množství minerálů, bílkovin a vlákniny. Jsou přírodním antioxidantem, prospívají ledvinám, upravují chudokrevnost. Posilují imunitu a udržují správnou hladinu glukózy.

Moruše bílá je strom odolný vůči škůdcům a nemocem, který může dosahovat výšky až 20 metrů. Pochází z Číny, ale do Evropy se rozšířil již před staletími, kde k tradičním oblastem jeho pěstování patřily dříve i Čechy. Jeho plody jsou bílé, velmi sladké a citlivé na přepravu, proto se většinou setkáváme s jejich sušenou podobou. Sušením se zvyšuje koncentrace cukrů a ovoce se stává ještě sladším s až medovou příchutí.
BIO Moruše bílá není doslazovaná, obsahuje pouze přírodní cukr.

Způsob užití

Jako přísada do ovocných salátů, cereálií, smoothie, dezertů, džemů, kompotů, čerstvého těsta, vloček, ořechů, jiného sušeného ovoce, ale i samostatně.

Země původu

Turecko

Složení

Moruše bílá v BIO kvalitě

Výživové údaje

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: na 100 g
ENERGETICKÁ HODNOTA 1361 kJ / 325 kcal
TUKY 2,5 g
z toho  
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY 0,2 g
SACHARIDY 77,5 g
z toho  
CUKRY 45 g
VLÁKNINA 12,5 g
BÍLKOVINY 10 g
SŮL 0 g

EU Organic Logo Biozebra


Moruše bílá - medové ovoce s vitamínem C

Plody moruše bílé, nebo-li medové ovoce, se tvarem velmi podobají ostružině, pro jejich výživnou hodnotu je můžeme zařadit též mezi superpotraviny. Mají vysoký obsah vitamínu C, dále obsahují vitamín K, minerály - železo, vápník, fosfor, draslík, hořčík a také velké množství vlákniny a bílkovin. Obsahují velké množství přírodních cukrů, především fruktózy a glukózy - až 50 % - proto jsou vhodné ...

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.