Plody moruše bílé, nebo-li medové ovoce, se tvarem velmi podobají ostružině, pro jejich výživnou hodnotu je můžeme zařadit též mezi superpotraviny. Mají vysoký obsah vitamínu C, dále obsahují vitamín K, minerály - železo, vápník, fosfor, draslík, hořčík a také velké množství vlákniny a bílkovin. Obsahují velké množství přírodních cukrů, především fruktózy a glukózy - až 50 % - proto jsou vhodné ...
Moruše bílá BIO
Popis
Sladké plody moruše s medovou chutí mají vysoký obsah vitamínu C, dále pak velké množství minerálů, bílkovin a vlákniny. Jsou přírodním antioxidantem, posilují imunitu a udržují správnou hladinu glukózy.
Moruše bílá je strom odolný vůči škůdcům a nemocem, který může dosahovat výšky až 20 metrů. Pochází z Číny, ale do Evropy se rozšířil již před staletími, kde k tradičním oblastem jeho pěstování patřily dříve i Čechy. Jeho plody jsou bílé, velmi sladké a citlivé na přepravu, proto se většinou setkáváme s jejich sušenou podobou. Sušením se zvyšuje koncentrace cukrů a ovoce se stává ještě sladším s až medovou příchutí.
BIO Moruše bílá není doslazovaná, obsahuje pouze přírodní cukr.
Způsob užití
Jako přísada do ovocných salátů, cereálií, smoothie, dezertů, džemů, kompotů, čerstvého těsta, vloček, ořechů, jiného sušeného ovoce, ale i samostatně.
Země původu
Turecko
Složení
Moruše bílá v BIO kvalitě
Výživové údaje
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: | na 100 g |
---|---|
ENERGETICKÁ HODNOTA | 1361 kJ / 325 kcal |
TUKY | 2,5 g |
z toho | |
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY | 0,2 g |
SACHARIDY | 77,5 g |
z toho | |
CUKRY | 45 g |
VLÁKNINA | 12,5 g |
BÍLKOVINY | 10 g |
SŮL | 0 g |