Popis
Himalájská sůl růžová 85%, obohacená o Irský mech 15%
V uzavíratelném obalu se zipem.
Himalájská sůl je krystalická sůl, která vznikla v pákistánských horách před miliony let (udává se až 540 milionů). Je čistě přírodní, nerafinovaná a bez přidaných látek, panensky čistá. Díky obsahu minerálů má typickou růžovou barvu. V kuchyni i v běžném užívání jí můžeme zcela nahradit klasickou stolní či mořskou sůl. Ty bývají často rafinované, ochuzené o celou řadu minerálů, které se pak do solí přidávají zpětně.
Irský mech je mořská řasa, ručně sbíraná v moři a přirozeně konzervovaná mořskou solí v RAW kvalitě. Je bohatý na minerály (vápník, síru, jód, draslík, hořčík, zinek, železo) a na vitamíny (A, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K). Při vaření vytváří želé. Je přírodní alternativou kolagenu.
Způsob použití
V kuchyni jako náhrada běžné soli
Země původu
Pákistán/Indonésie
Složení
Himalájská vulkanická sůl 85%, Irský mech (Chondrus crispus) 15%
Výživové údaje
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: |
na 100 g |
ENERGETICKÁ HODNOTA |
57 kJ/13 kcal |
TUKY |
0,02 g |
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY |
0 g |
SACHARIDY |
0,8 g |
z toho |
|
CUKRY |
0 g |
VLÁKNINA |
0,27 g |
BÍLKOVINY |
0,5 g |
SŮL |
83,5 g |
Himalájská sůl
V Himalájích se nacházejí doly, které byly ponechány bez doteku po milióny let. Himalájská sůl díky působení vrstev povrchu kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro velké množství metabolických procesů. Jedním z poznávacích prvků je železo, které dává soli její typickou barvu – čím větší obsah železa, tím růžovější je barva. Víte jaký je rozdíl mezi běžně prodávanou kuchyňskou...