Mandle
Popis
Výrazná mandlová chuť, pečlivě tříděná jádra sladkých mandlí, sušená při teplotě pod 42°C pro zachování původní kvality.
Mandloň obecná je strom, který dává tyto výživné plody. Ty obsahují až 45% mononenasycených a polynasycených kyselin. Z minerálů jmenujme alespoň vápník, fosfor a draslík, z vitamínů pak vitamín B a E.
Dávkování a užívání
Samostatně nebo do různých pokrmů v celku či rozemleté. Výborné jsou mandle pražené ve slupce bez oleje. Tradičně se používají ve sladkých kynutých těstech. Můžete je přidat do ovocných salátů a jogurtů. Chuť mandlí zvýrazníte, pokud mandle předem opražíte nasucho na plechu při teplotě 170 °C asi 15 až 20 minut.
Země původu
Španělsko
Složení
Jádra sladkých mandlí v natural kvalitě
Výživové údaje
Výživové údaje: | na 100 g |
---|---|
ENERGETICKÁ HODNOTA | 2494 kJ/603 kcal |
TUKY | 51 g |
z toho | |
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY | 4 g |
SACHARIDY | 9 g |
z toho | |
CUKRY | 4 g |
VLÁKNINA | 10 g |
BÍLKOVINY | 22 g |
SŮL | 0,01 g |
Sůl je v potravině obsažena pouze v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.