Kešu oříšky - zdroj energie

kešuKešu ořechy jsou plodem tropického ledvinovníku, strom rostoucí v tropech dosahuje výšky cca 10-12 m. Jeden vzrostlý ledvinovník může za rok vyprodukovat až 40-50 kg kešu oříšků. Strom původem z Jižní Ameriky se postupně rozšířil do Afriky a jižní Asie - Vietnamu a Indie.

Kešu jsou bohaté na omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které si tělo nedokáže samo vyrobit. Díky nim snižují hladinu cholesterolu v krvi, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, přispívají ke správnému fungování nervového systému a tvorbě nervových tkání. V kešu jsou obsaženy minerální látky jako je mangan, který chrání buňky, pomáhá budovat a udržovat kosti, je potřebný k výrobě energie, váže volné radikály, dále železo, které podporuje především krvetvorbu.


kešu2Dalším prvkem je zinek, který je důležitý pro správnou funkci imunitního systému, pomáhá při hojení ran, pohlcuje volné radikály.

Měď, obsažená v kešu, se podílí na stavbě kostí a lepším využití cukrů. Je součástí kolagenu.

Hořčík je důležitý z hlediska činnosti svalů a funkcí nervového systému, pomáhá při únavě a při ukládání vápníku. V neposlední řadě kešu obsahují fosfor, který je nezbytný pro strukturu zubů, kostí a buněčných membrán.

Celá škála vitamínu B v kešu napomáhá ke správné činnosti nervové soustavy a ke zlepšení krevní srážlivosti, zástavě krvácení a udržení zdravých kostí. Důležitý je též vitamín K.

Zdroj antioxidantů v kešu předchází oxidačnímu poškození tkání, čistí buňky od volných radikálů, chrání organismus před působením volných radikálů a podporuje kardiovaskulární systém.


 

Koupit Kešu ořechy BIO
Kešu ořechy BIO
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.