Kokosový cukr BIO
Popis
Kokosovým cukrem lze zcela nahradit klasický rafinovaný cukr. Získává se ručním sběrem nektaru z naříznutého okvětí kokosových palem. V uzavíratelném obalu se zipem.
NERAFINOVANÉ PŘÍRODNÍ SLADIDLO – LAHODNÁ KARAMELOVÁ CHUŤ
Kokosový cukr je charakteristický nízkým glykemickým indexem. Uvádí se rozmezí mezi 30 až 40. Pro srovnání třeba med má glykemický index 90. Za potraviny s nízkým glykemickým indexem se považují ty s hodnotou nižší než 50. Glykemický index vyjadřuje, do jaké míry v potravině obsažené sacharidy zvyšují hladinu cukru v krvi. V obecné míře, čím je tato hladina po jídle vyšší, tím více se musí vyplavit inzulínu. Čím více je inzulínu vyplaveno, tím větší je tendence k ukládání tuku v organismu.
Způsob užití
Jako náhrada běžného cukru. 1 lžička = 45 cal
Země původu
Indonésie
Složení
100% kokosový cukr v BIO kvalitě
Výživové údaje
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: | na 100 g |
---|---|
ENERGETICKÁ HODNOTA | 1612 kJ / 379 kcal |
TUKY | 0 g |
z toho | |
NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY | 0 g |
SACHARIDY | 93 g |
z toho | |
CUKRY | 93 g |
VLÁKNINA | 0,2g |
BÍLKOVINY | 1,6 g |
SODÍK | 0 mg |